Všetky jedlá pre vás varíme so srdcom
Sous vide kuchyňa - kvalitné a zdravé varenie
Varíme pre vás a vaše chuťové poháriky
Hostia reštaurácie Hubert si môžu vybrať jedlá z bohatej ponuky. Hoci sa zameriavame najmä na špeciality z diviny, ponúkame jedlá i hovädzie, bravčové, rybacie, kuracie ale aj bezmäsité jedlá. Varíme výlučne z čerstvých surovín slovenského a maďarského pôvodu. Hubert Restaurant sa pridal do skupiny reštaurácii, ktoré jedlo pripravujú Sous vide metódou "varenie vo vákuu" staronová metóda na prípravu jedla.
Sous vide - staronová metóda na prípravu jedla.
Názov pochádza z Francúzka, z krajiny preslávenou dobrým jedlom, kvalitnými surovinami a aj najlepším vínom na svete.
Podobný spôsob varenia používali už naše prastaré mamy, táto metóda sa využívala najmä na dlhšie uchovávanie potravín. Čím dlhšie sa metóda využívala, tým sofistikovanejšia bola aj príprava
jednotlivých surovín. Vďaka skúsenostiam zručných šéfkuchárov boli
vypracované parametre, podľa ktorých sa jednotlivé suroviny pripravia
najlepšie, koľko času potrebujú na prípravu a pri akej teplote budú
najchutnejšie.
Príprava pomocou sous vide spočíva v tom, že čerstvé suroviny sa uložia
do vákuových vreciek, z ktorých je pomocou prístrojov na vákuové balenie
odsatý vzduch. Potom sa vložia do vodného kúpeľa, v ktorom sa udržiava
nízka teplota ( v rozmedzí od 52 až do 90 °C ) pomocou
špeciálneho prístroja s nastaviteľnou teplotou a dĺžkou varenia, podľa
druhu suroviny.
Tepelná úprava je však oveľa dlhšia, môže dosiahnuť aj 72 hodín. Odmenou
za dlhšie čakanie je zachovanie veľkého množstva živín a minerálov v
surovine a preto sa zaraďuje medzi najzdravšie a najlahodnejšie spôsoby varenia.
Napríklad taký steak sa pripravuje vo vodnom kúpeli cca 4 hodiny, a následne na panvici asi 10 minút. Takýto steak chutí samozrejme
inak ako steak pripravený na grile.
Mäso zostáva šťavnaté, zachová svoju hmotnosť, typickú chuť, farbu a živiny. Jedlo pripravené metódou sous vide nielen lákavo vyzerá, ale aj výborne chutí.